Vanguard 2015

920 views Leave a comment

(tekst af Stella Bülow Hansen)

Vanguard prøvede noget nyt i år. Rock om fredagen og hip hop lørdag, blev erstattet med en god blanding af hip hop og old school funk begge dage. Festivalen har, i dens korte levealder, været speciel velbesøgt af “hip hopperne” fra København, som umiddelbart var det den helt rigtige beslutning. Mange beskrev det som en tidsrejse, da sande legender som Sugarhill Gang og Roy Ayers blev inviteret på festivalens to scener, Sun-Ra og Fat Cat. Kun Abdullah S., Bikstok, Benal og S!vas var de heldige danske navne, der fik lov til at komme på plakaten.

Blandt guldet om fredagen, fik Lee Fields & The Expressions kvindernes (og mændenes) hjerter til at smelte, med tekster om kærlighed og hjertesorg til funky beats der gjorde det umuligt for nogen at stå stille. Om lørdagen holdte Sugarhill Gang & Grandmaster’s Furious 5 w/ Melle Mel & Scorpio fest på scenen, og lærte publikum om hvad ægte hip hop var – på trods af, at de så afsluttede deres mashup – med nogle af hip hoppens største hits – med et Nirvana nummer.
Åbenbart er det blevet nødvendigt med lidt forvirende mashups til hip hop koncerterne, hvilket også var aktuelt ved nogle af de andre optrædener. Der blev taget pænt imod, at dagens unge har mobiltelefonerne klistret til håndfladerne og blev derfor poseret i stor stil med opfordringen om, at der skulle tages billeder. Husk #doinitinthepark!

S!vas var pænt sagt ikke blandt de mest populære navne, men blev alligevel taget godt imod under solens stråler tidligt på dagen, hvor han bragede det ene radiohit efter det andet. Blandt andre overraskelser, var Jay Electronica, med hans nærvær og engagement. Publikum længst inde under teltet, blev revet med på hans MC karismatika og havde svært ved at få armene ned, imens resten blev små irriteret over en masse snak i mellem numrene og så deres mulighed for at hente noget mad. Til gengæld blev han set forrest til Mobb Deep koncert iklædt en ægte fan hoodie og viste respekt.

Skuffelsen faldt ved DJ Premiere, som stod bag mixerpulten og rakte armen(e) op i vejret sporadisk. Først da Lord Finesse og AG trådte på scenen med live rap, startede festen. Men som forventet, blev nogle af genrens bedste med bl.a. Biggie og sidste årets guest, Mos Def, mixet på scenen til stor fryd for ørene. En genial koncert at ligge sig på græsset og bare lytte til musikken.

Det virkede ikke rigtig til, at Vanguard havde noget rigtigt hovednavn i år (Wu Tang Clan i 2013 og The Roots i 2014), men veteranerne skuffede ikke. Begejstringen over hvor meget energi disse oldies but goodies havde var overvældende og forfærdeligt SEJT! Solskin, drinks, burgere (fra Wascator), Søndermarkens smukke omgivelser og glem ej hip hoppen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>